Bursa Ticaret Borsası
Özer Matlı: “Tüm Dünyada Emsali Görülmeyen Şanlı Zaferimizin 100. Yılı Kutlu Olsun”

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi dolasıyla kutlama mesajı yayımladı.

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’da yaktığı istiklal mücadelesi meşalesinin, 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferi ile taçlandığını söyleyen Başkan Özer Matlı, “Asırlar boyunca özgürlüğü için mücadele eden şanlı milletimizin bağımsızlık inancını, hür yaşama kararlılığını bir kez daha tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

30 Ağustos zaferinin önemli bir askeri başarının yanında milletimizin sarsılmaz azminin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığının unutulmaz bir sembolü olduğunu dile getiren Başkan Matlı, mesajında şunları kaydetti;

“Cumhuriyetimize hayat veren bu büyük zafer, tarihten silinmek istenen Türk milletinin, tam aksine tarihe yön çizmeye devam edeceğinin açık bir mesajı olmuştur. Eşi benzeri olmayan bu büyük mücadele aynı zamanda tüm insanlığa da örnek teşkil etmiştir. Kahraman milletimiz bu zaferle, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, hiçbir şekilde milli egemenliğinden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini herkese kabul ettirmiştir. Bizlere düşen en önemli görev de bu toprakları vatan kılan aziz şehit ve gazilerimize layık olabilmek adına, medeniyet yarışında ülkemizi en ileri noktalara taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyor, tüm dünyada emsali görülmeyen şanlı zaferimizin 100. yılını kutluyorum.”

Whatsapp Hattı