Bursa Ticaret Borsası
Bursa TB E-Akademi’de Yeni Dönem Başlıyor
  • ÖZER MATLI: “SERTİFİKA PROGRAMLARI İLE İŞLETMELERE KÜRESEL PAZARLARDA REKABET GÜCÜ KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

  • BAŞKAN MATLI, İLGİ DUYAN HERKESİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI EĞİTİMLERE DAVET ETTİ

 

Bursa Ticaret Borsası’nın, üyelerinin yanı sıra, KOBİ’leri, üreticileri ve gençleri dijital çağın bilgi ve becerileriyle donatmak, işletmelere farklı bir vizyon kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Bursa TB E-Akademi projesinde yeni dönem eğitimleri 27 Mart 2023 Pazartesi günü başlıyor.

 

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) tarafından, dijital dönüşümün hız kazandığı günümüzde gelişim platformu olarak hazırlanan Bursa TB E-Akademi’de, yeni dönem yenilenen eğitim içerikleriyle başlıyor. ‘Geleceğin Kanatları Altında’ temasıyla yıl boyunca düzenlenecek eğitimlerde “Sürdürülebilir Tarım, Sürdürülebilir Finans, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” gibi sürdürülebilirlik temelli eğitimlerin yanı sıra “Döngüsel Ekonomi”, “Yeşil Mutabakat” gibi tüm dünyanın odağında yer alan konularda seminerler ve etkinlikler düzenlenecek.

Gıda işletmelerine yönelik ücretsiz sertifika programları

Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Bursa TB E-Akademi’de, katılımcıların kişisel gelişimlerine destek olacak eğitim içeriklerinin yanında özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların ticari faaliyetlerine katkı koyacak uluslararası düzeyde ücretsiz temel sertifika programları gerçekleştireceklerini söyledi. İlk eğitimin 27 Mart 2023 Pazartesi Uluslararası Gıda Güvenliği Belgesi (BRCGS) programı ile başlayacağını belirten Başkan Matlı, “Uluslararası BRCGS sertifikası alan işletmeler, gıda işleme süreçlerini kalite, güvenlik ve hijyen kriterlerine bağlı olarak global ölçekte yükseltme ve standartlaştırma imkânına sahip olur. Düzenleyeceğimiz program ile işletmesi için BRCGS Food sertifikası almak isteyen ya da hali hazırda sertifikaya sahip olan firmalarımıza küresel gıda güvenliği ve kalite gerekliliklerine ilişkin eğitimler vereceğiz” dedi.

Başkan Matlı, BRCGS Food Sertifika programının yanı sıra yıl boyunca devam edecek Uluslararası Özel Gıda Standardı (IFS) ve Avrupa Perakende Sektöründe İyi Tarım Uygulamaları Standardı (GAP) gibi sertifika programları ile işletmelerin iyi tarım uygulamaları konusunda da teknik ve yönetsel bilgi becerileri kazanmasını sağlayarak, küresel ticaret pazarlarında rekabet güçlerini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Büyümenin yeni vurgusu: Sürdürülebilirlik

Dünyanın hızla dijital dönüşümden geçtiği bu süreçte ihtiyaç ve beklentilerin de değiştiğini belirten Başkan Özer Matlı, yaşanan çevresel ve iklimsel değişimlerin birçok kavram ile birlikte sürdürülebilirlik kavramını da ön plana çıkardığını söyledi. Buna dikkat çekmek için 2023 yılı etkinliklerini çok özel içeriklerle hazırladıklarını kaydeden Başkan Matlı, “Kaynakların hızla tükendiği günümüzde, süregelen dönüşüm ile birlikte doğal kaynaklar başta olmak üzere, yönetim, su, enerji ve finans gibi alanlarda sürdürülebilirliği sağlamak iktisadi büyüme ile küresel rekabette işletmelerimize avantaj sağlayacağı gibi, yarınlarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmanın da temel anahtarını oluşturmaktadır. Bu nedenle yıl boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklerde sürdürülebilirlik kavramına dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

Başkan Matlı ilgi duyan herkesi eğitimlere katılmaya davet etti

Bursa TB E-Akademi eğitimlerinin yalnızca üyeler ve KOBİ’ler ile sınırlı olmadığının altını çizen Başkan Matlı, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışından 3 binden fazla kişinin katılım sağladığı eğitim ve sertifika programlarına, kendisine ve işletmelerine farklı bir vizyon kazandırmak isteyen herkesi davet etti.

Bursa TB E-Akademi eğitim ve sertifika programlarından yararlanmak isteyen katılımcılar başvurularını, www.bursatbeakademi.com adresi üzerinden gerçekleştirebilirler.

Whatsapp Hattı