Bursa Ticaret Borsası
Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, ‘Milletin egemenliğini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ anlayışıyla yürütülen milli mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyet’in, 83 milyonun en güzel yol haritası olduğunu söyleyen Başkan Özer Matlı, şunları kaydetti:

“Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği ve asırlar boyunca hiçbir güce boyun eğmeden bağımsızlığı için tüm varlığıyla mücadele etmiş Aziz milletimizin, en değerli kazanımı olan Cumhuriyet’in ilanının 98. yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimi olan Cumhuriyet, aydınlık yarınlarımızın teminatı olduğu gibi, ilimle, irfanla yoğrulmuş fikri ve vicdanı hür nesiller için korunması gereken en önemli değerimizdir.

Yoklukla, acıyla, fedakarlıkla, zorlu mücadeleler sonucu yedi düvele karşı kazanılan zaferin ardından ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti, bize ecdadımızın bıraktığı en büyük mirastır. Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru ilerlerken bu kadim mirası yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için iş dünyası olarak bizlere düşen en önemli görev, şartlar ne olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde her zamankinden çok daha fazla çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin eşsiz kahramanlarını, fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Whatsapp Hattı