Bursa Ticaret Borsası
Bursa TB Hizmet Binası ile Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezi, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun Katıldığı Törenle Açıldı
  • TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU, BURSA TB HİZMET BİNASI İLE TAHKİM VE ARABULUCULUK MERKEZİ’NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

  • ÖZER MATLI: “GÜÇLÜ BURSA, GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

  • M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: “BURSA TİCARET BORSASI, VİZYONER ÇALIŞMALARIYLA ÜLKEMİZİN YÜZ AKI OLUYOR”

 

Hayata geçirdiği örnek projeler ile üyelerinin yanı sıra kent ve ülke ekonomisine değer katan Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB), yeni Hizmet Binası ile Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’ni, düzenlediği törenle hizmete açtı.

Açılış törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TBMM Eski Başkanı ve TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Esgin, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, AK Parti Önceki Dönem Bursa Milletvekili Önder Matlı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile oda borsa başkanları, siyasi partilerimizin il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Bursa iş dünyası ve çok sayıda davetli katıldı.

Dünya standartlarında hizmet kalitesi

Bursa TB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, yeni hizmet binasının Borsa’nın vizyoner kimliğini temsil ettiğini söyledi. Bursa Ticaret Borsası’nın kentin en önemli dinamiklerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, “Bugün gelinen noktada tescil işlem hacmimiz 10 milyar lira düzeyine gelirken, hem üyelerimizin ticari faaliyetlerine katkı koyan projeler üretiyor, hem kentimizin marka değerini artıracak çalışmalara imza atıyoruz. Yeni hizmet binamız ile birlikte 5 yıldızlı akredite borsa olarak üyelerimize dünya standartlarında hizmet etmeyi sürdüreceğiz. İş, ticari ve tüketici uyuşmazlıklarında Bursa iş dünyasına hizmet edecek tahkim ve arabuluculuk merkezi ile de iş insanlarımızın yaşadıkları uyuşmazlıkları zaman ve itibar kaybı yaşamadan daha kolay şartlarda çözmelerini sağlamış olacağız” dedi.

“Üyelerimiz için 400 milyon lirayı aşan kaynak sağladık”

Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Bursa’nın 24 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ve 15 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye ekonomisinin üreten gücü olduğunu söyledi. Bursa Ticaret Borsası olarak küresel değişimleri yakından takip ettiklerini ifade eden Başkan Özer Matlı, pandemi döneminde Bursa TB üyelerini yalnız bırakmadıklarını belirterek, “Tüm dünyayı sağlık ve ekonomi alanında etkileyen pandemi koşullarının daha kolay atlatılması adına, çatı kuruluşumuz TOBB ile birlikte nefes kredisi, can suyu kredisi gibi piyasaya göre daha uygun koşullarda üyelerimize yönelik çalışmalar gerçekleştirerek, finansmana erişim noktasında kendilerine 400 milyon lirayı aşan kaynak sağladık. Bu zorlu dönemde; üyelerimizden aldığımız güçle yolumuza devam ettik. Onların sorun ve sıkıntılarını birebir takip ederek, TOBB öncülüğünde birinci elden muhataplarına ileterek, sorunların çözümüne yönelik pek çok çalışma yürüttük” diye konuştu.

Eğitime 20 milyon lira destek

Dünyada artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını, rekabetin artarak devam ettiğini ifade eden Başkan Özer Matlı, “Her geçen gün değişen iş yapış şekillerinden dolayı üyelerimizin dijital dönüşümlerine katkı sağlamak için “Bursa TB Online Akademi” gelişim platformunu hayata geçirdik ve bugüne kadar yüze yakın eğitimde 5 binden fazla kişiye ulaştık. Yine iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetişmesi amacıyla, proje okulumuz Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Ar-Ge merkezleri arasına alınmasını sağladık. Üretimden eğitime nitelikli köprüler kurmak adına eğitim alanında 15’ten fazla proje gerçekleştirerek 20 milyon liraya yakın yatırım yaptık” dedi.

“Güçlü Bursa, Güçlü Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz”

Ortaya konan her projenin Bursa’nın ve Türkiye’nin gelişimi açısından önem arz ettiğini kaydeden Başkan Matlı, “Bundan sonraki süreçte nitelikli eğitim ile birlikte rotamızı üretim, ihracat, döngüsel ekonomi ve yeşil uyum süreçlerine çevirerek, sürdürülebilir bir dünya, güçlü Bursa ve güçlü bir Türkiye için çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnanıyorum ki ortaya koyduğumuz vizyon ve hedefler doğrultusunda yeni hizmet binamız da üyelerimiz, kentimiz ve ülkemiz için katma değer sağlayacak, tahkim ve arabuluculuk merkezi ile iş dünyamıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Bu vesileyle yeni hizmet binamızın yapımında emekleri ve değerli katkılarından ötürü Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkürlerimi sunar, yeni hizmet binamız ile tahkim ve arabuluculuk merkezimizin başta üyelerimize, Bursa’mıza ve iş dünyamıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

“Bursa Ticaret Borsası’nın çalışmalarıyla gurur duyuyorum”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni hizmet binası ile tahkim ve arabuluculuk merkezinin, hayır ve bereket getirmesini dilerken, Bursa Ticaret Borsası’nı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Hisarcıklıoğlu, “Esasında hizmet binası, bir vizyon işidir. Üyesine en iyi şekilde hizmet sunmayı ve şehrini zenginleştirmeyi hedefleyen, çağdaş bir yönetim anlayışının da eseridir. Bursa Ticaret Borsamızın, sizlere yakışan, üyesine en iyi, en kaliteli hizmeti vermeyi amaçlayan, böyle bir hizmet binası yapmış olmasından, gurur duydum ve iftihar ettim. Bu güzel eseri hayata geçiren, Borsa Başkanımız Sayın Özer Matlı kardeşimi ve yönetimini, Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerini yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Hisarcıklıoğlu: Türkiye’nin örnek Borsası

Bursa Ticaret Borsası’nın örnek borsalardan biri olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Borsamız tarım sektörümüze yeni bir ivme katan Türkiye Ürün İhtisas Borsası TÜRİB’in kurucu ortağı olarak, vizyonunu göstermiştir. Ve aynı zamanda da akredite Borsadır. Yani sizlere Batılı standartlarla aynı 5 yıldızlı hizmet verdiğinin göstergesidir. Üyelerimizin dertlerine tercüman oluyor, sorunlarına çözüm için her türlü gayreti gösteriyor. Bursa Ticaret Borsamız, bizim ve ülkemizin yüz akı oluyor. Bugün ayrıca adalet hayatında devrim niteliği taşıyan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’ni Borsamız Bursa’ya kazandırıyor. Artık tüm hukuki ihtilaflarınızı, burada hem daha hızlı hem de daha ucuza çözebileceksiniz. Yine Borsamız Türkiye’de bir ilki yaparak hamisi olduğu Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile mesleki eğitime sahip çıkıyor. İnşallah burayı daha da geliştireceğine inanıyorum. Aynı zamanda Avrupa Ticaret Borsaları Birliği üyesi olan Borsamız sizleri Avrupa’da da temsil etmektedir. ET-BA Kombina Et Tesisi, Facebook İstasyon yatırımları ve IPARD Projeleri Danışmanlık hizmetleri ile örnek bir Borsa hizmeti vermektedir.” ifadelerini kullandı.

Alinur Aktaş: Bursa Ticaret Borsası destekleriyle her zaman yanımızda

Bursa Ticaret Borsası’nın yeni hizmet binası ile ülke ekonomisine çok daha fazla katma değer yaratacak çalışmalara imza atacağına inandığını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bursa Ticaret Borsası ile Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde birlikte çalışıyoruz, keza Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfımıza Borsamız önemli destekler sağlıyor. Bunların yanı sıra konuklarına takdim ettikleri hediyeleri dahi bizim iştirakimizden alıyor. Ayrıca eski Borsa binasını da Türk Dünyası Kültür Başkenti Koordinasyon Merkezi olarak bizlere tahsis etti. Konu Bursa olunca, kent ekonomisi olunca destekleriyle her zaman yanımızda olan Bursa Ticaret Borsamız ve Özer Matlı başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu: Yeni Hizmet Binası ile Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Bursa’mıza hayırlı olsun

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da Bursa’nın kuruluşun şehiri olduğunu belirterek, “Bursa’mızda tarımdan sanayiye, turizmden gastronomiye kadar her şey var. Bugün de burada Borsamızın yeni hizmet binasının açılışı için bir araya geldik. Ama özellikle içerisinde bulunan tahkim ve arabuluculuk merkezinin Bursa’mıza, iş insanlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kentimize bu güzide hizmet binalarını kazandıran Bursa Ticaret Borsası yönetimi ve Başkanı Sayın Özer Matlı’ya teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Cemil Çiçek: Türkiye her alanda değişiyor

TBMM Eski Başkanı ve TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Çiçek açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa Ticaret Borsası’nın kente yakışan bir bina kazandığını belirterek, “Türkiye her alanda değiştiği gibi Odalar ve Borsalar Birliği’ne üye oda ve borsalar da bulundukları kente değer katan çalışmalar hayata geçiriyor. Onun için Bursa gibi bir şehirde böylesine hem tarihi kimliği hem de hizmeti en iyi şekilde temsil eden bu tesisin yapılmasında emeği geçen başkanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin hukuk camiamıza ve iş insanlarımıza önemli armağanı olan tahkim ve arabuluculuk merkezlerinin bir şubesini de Bursa’da açıyor olmaktan memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Canbolat: Bursa TB, ilimizin tarım ve ticaretine önemli katkılar sunmaya devam ediyor

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, Bursa Ticaret Borsası’nın kentin tarımsal faaliyetlerini geliştirmek adına önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Bursa’nın Türkiye’nin en önemli sanayi ve tarım kentlerinden biri olduğunu belirten Vali Yakup Canbolat, “Avrupa Ticaret Borsalar Birliği üyesi ilk ve tek Türk üyesi olan Bursa Ticaret Borsası, ilimizde tarımsal ticarette iş kapasitesini ve ortamını geliştirmek, mirasından gelen sosyal ve kültürel değerleri korumak hedefiyle kentimizde oldukça önem arz eden projelere imza atmaktadır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Bursa Ticaret Borsası hizmet binası, ilimizin tarımsal hareketine ve ticaretine önemli katkılar sunmaya devam edecektir. Yeni hizmet binasının ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

‘Borsa’nın Yıldızları’ ödüllendirildi

Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen “Borsa’nın Yıldızları” ödül töreninde, Bursa Ticaret Borsası’na üyeliği 40 yılı aşan üyeler ile 2021 yılında yüksek işlem hacmi gerçekleştiren firmalar ve Meclis ile Yönetim Kurulu üyelerine plaketlerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve protokol üyeleri takdim etti.

Bursa TB, Bursa’nın bir lezzetini daha tescilledi

Ödül töreni sonrası Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile Meclis Başkanı Mehmet Aydın, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na günün anısına ahilik kültürünü temsilen ticarette doğruluğu, dürüstlüğü ve iyi ahlakı simgeleyen antika terazi hediye etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Başkan Matlı’ya Bursa TB tarafından kentin en önemli lezzetlerinden pideli köfte için alınan “Bursa Pideli Köfte” coğrafi işaret tescil belgesini verdi.

Bursa Ticaret Borsası Yeni Hizmet Binası ile Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı.

Whatsapp Hattı